Om forbrukslån

Forbrukslån kan være et godt alternativ hvis du har mange dyre smålån, kredittkortgjeld eller trenger akutt kapital til for eksempel ferie, husholdningsutstyr eller må renovere badet.

Denne type lån krever ikke tilleggsikkerhet i annen eiendom slik man må ved for eksempel boliglån og billån. Man behøver heller ingen kausjonist men det kan være en fordel med medlåntaker. Hvis man har samboer/ektefelle er det også positivt om denne legges inn med sin inntekt selv om han/hun ikke er medlåntaker. Det vil øke sjansene dine å få forbrukslån hvis husholdningens samlede inntekt går opp. Det som skiller forbrukslån fra et kredittkortlån er beløpet man låner og betingelsene tilknyttet lånet.

Lånet er vanligvis på mellom kr 5000 – 500 000 kroner, og betingelsene ved lånet pleier å ha en effektiv rente på mellom 7 % – 15 % med et snitt på 11%.  Lånene er vanligvis mye rimeligere enn kredittkortlånene.

Et forbrukslån har som oftest en nedbetalingstid på 1 – 15 år. Å velge så lang nedbetalingstid som mulig øker også dine sjanser for å gå innvilget forbrukslånet. 

Hva kan et forbrukslån brukes til?

I utgangspunktet kan du benytte pengene til akkurat det du selv vil. 

Her har vi samlet noen eksempler for når du kanskje vil vurdere å ta opp forbrukslån:

Høy kredittkortgjeld eller flere smålån: har man vært uheldig og pådratt seg høy kredittkortgjeld eller har mange små dyre smålån, kan det lønne seg å samle dette til et forbrukslån. Et kredittkortlån kan ha en effektiv rente på så mye som over 30 %. Samler man da alle disse lånene, kan man komme unna med en effektiv rente på helt ned til 10 %. På denne måten kan man fordele tilbakebetalingen over flere år, og totalt sett få en mer oversiktlig økonomi.

Ødelagt innbo: Hvitevarer som komfyr, kjøleskap og vaskemaskin har dessverre begrenset levetid, og ofte ryker det helt uventet og ganske ubeleilig. Badet kan plutselig få en fuktskade eller man er uheldig og skader innbo man har behov for å erstatte raskt. I slike tilfeller, hvor man ikke har økonomi til å ta denne belastningen på en måned, kan det være en grei løsning i inngå en avtale om et forbrukslån.

 

Hva skal til for å få et forbrukslån?

Forbrukslån uten sikkerhet

Bankene som utsteder forbrukslån krever at man har en ryddig økonomi, uten for eksempel betalingsanmerkninger. Ved søknad om et slik lån vil bankene som oftest foreta en kredtittsjekk.  

Som tidligere nevnt vil det også hjelpe å legge inn samboer/ektefelles inntekt selv om denne ikke er medlåntaker. Det vil også hjelpe å velge så lang nedbetalingstid som mulig på lånet. Du velger selv etter innvilgelse om du vil betale det ned raskere men vil ha mindre faste utgifter pr måned. 

Når du fyller ut en lånesøknad på nett er det viktig å være nøyaktig med utfyllingen slik at søknaden raskest mulig kan behandles. 

 

 

 

 

Formidlingstjeneste som samler mange banker under samme paraply

HVORDAN FUNGERER DET?

Finans Nord formidler lånesøknader til 18 utvalgte banker for at du som kunde skal oppnå best mulig rente og vilkår på forbrukslånet ditt.

Du kan velge den beste renten ved å velge den banken som gir deg det beste tilbudet. Du vil motta alle tilbud pr. epost. Du kan sjekke hvor mye du må betale pr mnd med gjennomsnittrente i vår lånekalkulator.

I noen få tilfeller kan banken ringe deg for å få en oppklaring i din lånesøknad.

Hos oss kan du søke om fra 10 000,- til 500 000,- i forbrukslån, samle smålån eller refinansiering. Lånene har faste tilbakebetalinger hver måned over en tidsperiode fra 6 måneder til 15 år. Renten er i de fleste tilfeller flytende som tilsier at den er påvirket av styringsrenten til den Norske Bank (som de fleste huslån også er).

Lånet kan brukes til hva som helst (ferie, bil, TV, etc.) og man slipper og stille med sikkerhet. Lån uten sikkerhet vil si at lånet ikke er sikret opp mot noen av dine eiendeler som hus eller bil. Ved kredittanmerkninger krever vi imidlertid at du eier egen bolig slik at denne kan stilles som sikkerhet.

Du velger selv om du ønsker å benytte deg av forbrukslån som du mottar.

 

Forbrukertjeneste

Finans Nord er en anbudstjeneste som har som mål å finne den beste avtalen på forbrukslån for deg.

Ikke betal for mye når du helt uforpliktende kan få bedre tilbud på dine forbrukslån her helt uten sikkerhet.

Det er ingen skjulte innmeldinger eller heftelser, dette er en tjeneste hvor du som forbruker kan finne forbrukslån via anbud og søke forbrukslån på en enkel måte.

Effektiv

Lånesøknaden din sendes direkte til bankene. Hos andre tjenester får du ofte bare tilbud av en eller få banker. Vi sender din lånesøknad til 18 utvalgte banker dette gjør tjenesten like rask som om du hadde søkt direkte på bankens hjemmeside.

Det er viktig for oss å ha gode samarbeidspartnere og via oss får du tilbud fra selskaper som er ansett som de beste i bransjen. Via oss kan du søke nytt forbrukslån, smålån og refinansiere gamle forbrukslån og kreditter.

Cxense Display